Foto Egelopvang Papendrecht

Five verliest haar nieuwe stekels weer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Het ging net zo goed met Dier van het Jaar-kandidaat Five. Haar blote lijf begon weer stekels te krijgen en ze had al een aardige bos terug. Maar nu is er minder goed nieuws. ‘Haar nieuwe stekels vallen stuk voor stuk weer uit’, vertelt Ferry Jaarsveld van de egelopvang in Papendrecht.

Wat erg. Hoe kan dat nou?
‘Ja, dat vragen wij ons ook af. Ze heeft wel meer dan vijf stekels hoor. Maar ze groeien nu een stukje en vallen dan weer af. Ze liggen als speldjes op de grond. Misschien komt het omdat het deze zomer zo heet was? Five was veel buiten om sterk te worden. We hebben wel een zonnescherm, maar soms was het bijna zo heet als in de woestijn. Het zou kunnen dat haar huid daar een klap van heeft gehad. We hebben hier veel ervaring met egels, maar nu weten we het echt even niet meer.’

En hoe moet ’t nu verder?
‘We gaan met Five naar experts. We nemen haar in een mandje mee in de auto naar Utrecht, naar de afdeling diergeneeskunde op de universiteit. De dierenartsen die daar werken kunnen Five dan goed bestuderen. Ook de studenten die er leren om dierenarts te worden mogen Five bekijken. We hopen heel erg dat zij ons kunnen vertellen wat er met haar aan de hand is. En dat ze een idee hebben hoe we haar kunnen helpen. Want dat verdient Five dubbel en dwars.’

Goed doel: Egelopvang Papendrecht

Egel Five Dier van het JaarStem jij op Five?

Ga naar www.diervanhetjaar.nl en stem! Let op: je mag maar één keer stemmen. Als je dat doet, maak je automatisch kans op een fiets.

 

Kom naar de uitreiking!

Wil jij bij de bekendmaking van de winnaar zijn? Dat kan! Meld je hier aan voor het Dier van het Jaar Feest op woensdag 2 oktober in Omniversum in Den Haag. Voor maar 1 euro per persoon (normaal kost de entree € 9,75 voor kinderen en € 12,50 voor volwassenen). Op het grote koepelscherm zie je de film Superpower Dogs over het ware verhaal van zes dappere viervoeters die mensen helpen en mensenlevens redden. Natuurlijk krijg je ook een goodiebag en kun je op de foto met Scoop! Wees er snel bij, want vol = vol!

Meer lezen over de Dier van het Jaar Verkiezing? Hier vind je al onze artikelen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook