Wilde zwijnen op het strand

Franse zwemzwijntjes moeten verhuizen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Als je lekker op het strand ligt, verwacht je misschien een meeuw, hond of kwal naast je. Maar op dit kiezelstrand in het zuiden van Frankrijk scharrelt een familie wilde zwijnen rond!

Volgens een Franse krant komt de moeder al sinds vorig jaar elke dag afkoelen in zee. ‘Ze is de mascotte van het strand’, vertelt een restauranteigenaar aan Le Parisien. ‘Ze is niet verlegen, je kunt dichterbij komen. Mensen voeren haar.’

Wilde zwijnen op het strand

Dierentuin

Veel mensen kijken hun ogen uit als de zwijnenfamilie langsloopt en in zee plonst. Maar de gemeente vindt de dagelijkse bezoekjes minder leuk. Een moederzwijn kan agressief worden als er iemand tussen haar en haar biggetjes komt. Daarom wordt het gezin binnenkort gevangen en naar een dierentuin in de buurt gebracht.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.