Tijger Caruso

Friese tijger Caruso is verhuisd naar Zuid-Afrika

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Goed nieuws voor Caruso. De tijger uit het Friese opvangcentrum Felida is verhuisd naar Zuid-Afrika. Daar heeft het roofdier een groot verblijf en een lekker warm klimaat.

Caruso heeft al veel meegemaakt in zijn leven. De twaalfjarige tijger werd geboren in een Duits safaripark en werd verkocht aan een circus. Op zijn tweede belandde hij in een opvangcentrum in Nederland, met kleine, vieze hokken. In 2013 werd deze plek overgenomen en opgeknapt door Felida. Caruso kreeg een groter verblijf, speelplekken en drie operaties aan zijn kapotte gebit.

Training

Caruso knapte zo goed op, dat hij klaar was voor zijn volgende, laatste woonplaats: Lionsrock in Zuid-Afrika. Daar heeft hij een veel groter verblijf én is het lekker warm. Voor zijn reis leerde Caruso om rustig te blijven in zijn transportkist. Zo hoefde hij geen verdoving tijdens het vliegen.

Zelfverzekerde tijger

‘De transportkisttraining ging ontzettend goed’, vertelt Simone Schuls, manager van Felida. ‘De reis verliep heel goed en Caruso was ontspannen bij de vrijlating. Hij heeft zijn verblijf direct verkend, hij gebruikte het zwembad en ging ook direct eten. We zijn supertrots op hem dat hij nu zo’n zelfverzekerde tijger is en dat hij deze kans op een tweede leven krijgt.’
Tijger CarusoFoto's: Vier Voeters | Daniel Born.

Anderen lazen ook: Na Sayeeda, nu ook Sultan overleden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.