dansmuggen

Groep dansmuggen bedekt Friese stad Stavoren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

In het Friese plaatsje Stavoren is een hele grote groep dansmuggen gezien. Dat vertelde Albert Salverda aan Omrop Fryslân. Hij ontdekte de grote zwerm boven zijn woonplaats.

De insecten hebben de hele stad bedekt. Volgens Salverda komen de muggen elk jaar opnieuw, maar dit jaar zijn het er veel meer dan voorgaande jaren.

Paringsdans

De gigantische groep muggen leverde een bijzonder gezicht op. Het lijkt wel of er een gordijn in de lucht hangt. Het zijn vooral de mannetjesmuggen die een paringsdans uitvoeren. Hiermee willen ze indruk maken op de vrouwtjes. Kijk maar eens naar deze video.

Voorjaar

De dansende groep muggen zal niet lang blijven dansen. Bij mooi weer in het voorjaar komen de eitjes van de muggen uit. De larven worden muggen, waarna ze gaan paren. Na het paren leggen ze eitjes en dan gaan ze dood. Een heel lang leven hebben ze helaas dus niet.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweek-krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps