Paard in stal

Grote zorgen over paarden in Nederlandse maneges

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Te weinig ruimte, vuil water, eenzaamheid en stress. Volgens een organisatie voor dierenrechten hebben paarden in veel Nederlandse maneges geen goed leven.

De organisatie Dier&Recht bekeek maneges op verschillende plaatsen in het land. In een rapport dat de inspecteurs daarna schreven, staat dat er vaak niet goed voor de paarden wordt gezorgd. Veel paarden hadden te weinig ruimte om te bewegen. Vaak kregen ze ook te weinig of slecht voer.

Strengere regels

Er zijn geen duidelijke regels over hoe groot de boxen moeten zijn waarin de paarden staan. Maneges mogen ook zelf weten hoe vaak en hoelang de paarden naar buiten mogen. De organisatie gaat de regering nu vragen om de regels voor maneges strenger te maken.

Anderen lazen ook: Twee jaar sparen voor een eigen paard.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Knollen worden mishandeld

Paardrijden is echt mijn ding

Paardrijden met portos

ik rij zelf ook paard bij een pensions stal gelukkig is het daar wel elke dag wordt het water verschoont en nieuw en vers hooi bijgedaan maar ik vind dat dat echt niet kan Rentweg Juichen

ik rij zelf paard en op mijn manege staan paarden die ooit mishandelt zijn...………..
ik vind dat paarden recht moeten hebben op: ruimte, vriendjes en goede verzorging!
dat hebben de paarden op mijn manege allemaal en daar ben ik erg blij mee!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.