dieren, kleintje

Hé, het zijn er twee!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Zien we nou dubbel? Dat vroegen de verzorgers in een Oostenrijkse dierentuin zich deze week af. Maar het is echt zo: pandamoeder Yang Yang heeft twee kleintjes gekregen!

Vorige week werd er al flink gejuicht in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Op videobeelden was te zien dat moeder Yang Yang een roze ukkie tussen haar grote pluispoten klemde.

Deze week bleek er ineens nóg een minibeertje op haar borst te liggen! Een tweeling is bijzonder bij reuzenpanda’s. Nóg specialer: Yang Yang geeft ze allebei zelf melk.

100 dagen nagelbijten
Hoe de beertjes heten? Dat weet nog niemand. Panda’s krijgen pas na honderd dagen een naam. Dan doen de verzorgers, omdat de kleintjes nog kwetsbaar zijn. Het is heel spannend of ze de eerste drie maanden overleven.

Volgens de Oostenrijkse dierentuin ziet er voor dit duo behoorlijk zonnig uit: ze hebben namelijk dikke buikjes én een superrelaxte moeder.

Altijd op de hoogte blijven van het leukste dierennieuws? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps