De drie kittens

Hardloopster redt kittens uit buik van overleden kat

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

De 22-jarige dierenartsassistent Lieke uit Bunnik was deze week op het juiste moment op de juiste plaats. Tijdens een rondje hardlopen zag ze een kat die niet meer leefde. Maar haar buik bewoog nog wel. Ze wist twee kittens te redden.

Al van een afstand zag Lieke de poes liggen, die was aangereden. Voor haar kon ze niks meer doen, maar toen ze de buik zag bewegen besloot ze toch te kijken of ze nog kon helpen. Ze maakte de buik voorzichtig met haar nagels open en haalde er vier kittens uit. Eén leefde niet meer.

Mee naar huis

De andere drie maakte ze schoon en warm met haar handdoek en nam ze mee naar huis. Dat vertelt ze aan RTV Utrecht. 'Na een paar keer wrijven begonnen ze te mauwen.' Hoewel deze vondst veel indruk maakte op de dierenartsassistent, is dit niet de eerste keer dat ze dieren mee naar huis neemt. 'Ik neem wel vaker beestjes mee. Vogeltjes, konijntjes. Af en toe blijft er nog wel eens één bij ons wonen. Per ongeluk.'

Aardige klus

Lieke zocht deze keer iemand die de kleintjes beter kan helpen dan zij zelf. Via de dierenambulance kwam ze bij Wendy van der Steen terecht. Zij vangt kittens op voor een dierentehuis. Bij haar krijgen ze elk uur eten, maar één van de drie redde het helaas niet. De andere twee krijgen nu extra veel aandacht. 'Hun gewicht neemt nu toe, dat is belangrijk. Maar het blijft nog wel een paar weken spannend hoor, met zulke jongen kittens. Het is een aardige klus. De grijze heeft vooral nog wat extra aandacht nodig', vertelt ze. 

Nieuw baasje

De kittens zijn zo'n tachtig gram. Wendy schat dat ze ongeveer een week te vroeg zijn geboren, want een gezonde pasgeboren kitten weegt zo'n honderd gram. Heel actief zijn ze nog niet, maar dat is niet zo gek op deze leeftijd. 'Ze drinken, plassen, poepen en slapen. Meer doen ze nog niet.'

 

Anderen lazen ook: Papegaai met vliegangst uit boom gered.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind het zo cute Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps