Albino orang-oetan foto BOSF

Hoe moet deze albino-orang-oetan heten?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Blauwe ogen, blond haar. Voor mensen is dat niet zo bijzonder. Maar voor een orang-oetan wel. Deze albino-aap werd vorig maand gered uit een kooi in een afgelegen dorp op het Indonesische eiland Kalimantan. Bewoners hielden haar daarin gevangen. De Borneo Orangutan Survival Foundation (BOSF) wist haar te redden en vraagt mensen nu een naam voor haar te verzinnen. 

De organisatie heeft de bijzondere aap tot ambassadeur gemaakt van alle orang-oetans. Die mensapen hebben het namelijk heel moeilijk. Door illegale houtkap wordt hun leefgebied steeds kleiner. Volgens de IUCN (de VN-organisatie voor natuurbescherming) leven er nog zo’n honderdduizend op de wereld. Ruim veertig jaar geleden waren dat er nog bijna driehonderdduizend. Drie keer zoveel dus!

#albinoorangutan

Om de strijd voor deze dieren onder de aandacht te brengen, vraagt BOS Foundation mensen over de hele wereld nu om een naam voor deze bijzondere aap te verzinnen. Weet je er eentje dan kun je die mailen naar name@orangutan.or.id of op Twitter zetten met daarbij #albinoorangutan. Je moet wel snel zijn want op 15 mei wordt de winnaar al bekend gemaakt.

Schemerig verblijf

BOS Foundation vangt op Kalimantan, Borneo en Brunei orang-oetans in nood op in speciale junglekampen. Omdat albino’s gevoelig zijn voor licht, zit dit vrouwtje in een schemerig verblijf. Ze was erg vermagerd maar volgens haar verzorgers gaat het steeds beter met haar, zo vertelde de woordvoerder van BOS Foundation aan het Australische ABC News.

(video is in het Engels):

In het wild

Binnenkort zal ze ook weer in het wild worden vrijgelaten. Normaal duurt het zo’n acht jaar voor orang-oetans in gevangenschap weten hoe ze in het wild voor zichzelf moeten zorgen. Maar deze aap heeft dat volgens haar verzorgers nog goed in de vingers.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind een albino Oerangoetan heeeeel erg mooi. Ik had al een mooi naam in gedachten Ali-oe-tan
Ali van albino, oe van oerang en
Tan van oetan!

Ik vind deze aap heel mooi en Ik weet wel een leuke naam namelijk: Mila of Nola (Noa kan je uit *A* bi *NO*
Blij Duimomhoog

De albino oerang oetan lijkt mij heel lief. Ik zat aan de naam Tarzan te denken. Want hij leeft ook in het bos (ik hoop dat de albino oerang oetan ook in het bos leeft) Oeps

ik vind dat hij Teun Junior

heeft hij nou een bloedneus of ligt dat gwn aan mij Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.