beeld youtube

Hond Lola na zoektocht van drie jaar weer thuis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Hond Lola uit de Amerikaanse staat Michigan raakte drie jaar geleden vermist tijden een bezoek aan Chicago. Haar baasjes zochten en zochten en zochten, maar de speurtocht naar Lola leek vergeefs. Tot afgelopen weekend.

Lola ontsnapte in oktober 2017 uit een tuin in de buurt van de stad Chicago toen Debra Mejeur daar samen met haar man Steve een vriend bezocht. Het echtpaar keerde de maanden erna nog een paar keer terug naar de plek in de hoop hun hond terug te vinden. Ze plaatsten oproepen in de krant, hingen posters op, kregen hulp van vrijwilligers en huurden zelfs een professionele dierenzoeker in. Maar alles zonder resultaat.

Telefoontje

Ze hadden eigenlijk de moed al opgegeven toen ze vorige week een telefoontje kregen van medewerkers van een dierenasiel in de buurt van Chicago. In een bos in de buurt was een zwarte hond gezien en die hadden ze gelokt met eten. Toen ze het vertrouwen van het dier hadden gewonnen, konden ze ook de chip uitlezen. Zo ontdekten ze wie de eigenaren waren.

Droom

Zaterdag werd Lola weer herenigd met haar baasjes. 'Ik heb het gevoel dat ik droom', zei Mejeur bij het ophalen. Lola herkende haar baasjes én haar oude deken meteen en begon hysterisch te kwispelen. ‘Ik had al die jaren nog steeds een greintje hoop, maar ik ging ervan uit dat ze waarschijnlijk ergens was omgekomen’, vertelt Debra. 'Ik ben gewoon stomverbaasd en heel erg blij.'

beeld youtube

De bijna negen jaar oude hond is gezond en heeft geen verwondingen. Volgens haar baasjes is ze in al die jaren eigenlijk nauwelijks veranderd. Niemand weet waar Lola de afgelopen jaren is geweest en hoe ze zich in leven heeft gehouden. ‘Ik zou er heel wat voor over hebben als ik haar kan laten praten en vertellen’, zei Mejeur.

In dit filmpje (in het Engels) zie je de hereniging:

 

Anderen lazen ook:  164 honden gevonden in huis in Japan

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik wil graag weten waarom het komt dat de brand ontstond. Of het ligt aan mij dat ik het niet zag?

awe wat lief

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.