stokpaardrijden

Hop, stokpaardje, hop!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisanne
Lisanne
van Sadelhoff

Met een stokpaard tussen je benen over palen heen springen. Nee, het is geen grap: stokpaardrijden is een échte sport. Duizenden tieners doen het.

In het buitenland is 'hobbyhorsing', Engels voor stokpaardrijden, een échte sport. Duizenden tieners in landen als Zweden, Frankrijk, Duitsland en Finland rennen rond met een stokpaard tussen hun benen.

Het enige wat je nodig hebt is een houten stok met een pluchen knuffelpaardenhoofd eraan. En een paar hindernissen, waar je overheen kunt springen.

Springen en huppelen

Daarom nodigde de organisatie van een groot paardenevenement in Ermelo afgelopen weekend Finse meisjes uit. Ze lieten aan het publiek zien wat stokpaardrijden inhoudt. De meisjes sprongen, met het stokpaard tussen de benen, over hindernissen.

stokpaardrijdenFoto: Horse Event.

Alisa Aarniomäki (20) deed ook mee. Lange tijd werd ze gepest om haar hobby, maar nu is ze in Finland een superbekende stokpaardrijdster. 'Het is erg creatief', vertelt ze tegen het Algemeen Dagblad. 'We maken de paarden zelf, en ze krijgen ook een naam.'

Ze doet trouwens niet alsof het een levend paard is. Sommige mensen denken dat. 'Dat is onzin. Ik ben alleen maar bezig met winnen.'

Stokpaardrijdsters in actie:

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Poepprobleem nijlpaarden origineel opgelost of Filmpje: zo ziet een paard er van onderen uit.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het wel een rare sport, maar om naar te kijken is het wel grappig. We hadden er nog nooit van gehoord.
Groetjes, Bo en Mascha

Serieus dit is te grappig Juichen Juichen Juichen

super leuk bedacht en ik zou zelf ook wel mee willen doen aan de stokpaarden race en ik ga zelf met mijn vriendinnen met de bonte avond een stokpaardjes race houden en het wordt echt super leuk misschien als je nog geen idee heb mag je van mij dit idee wel over nemen hoor Blij Duimomhoog Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps