Love What Matters

Kainoa (5) uit Japan sluit eerste vriendschap ooit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Carolien
Carolien
Plasschaert

Voor de 5-jarige Kainoa uit Japan is het lastig om vrienden te maken. Hij heeft een vorm van autisme en vindt het niet prettig om mensen in zijn buurt te hebben of aangeraakt te worden. Tot vorige week, toen gebeurde er iets bijzonders.

Knuffelen, aankleden, wassen: Kainoa vindt het helemaal niets. Dit tot groot verdriet van zijn moeder. Om hem te helpen schreef ze hem in bij een Amerikaanse organisatie die honden opleidt tot hulphond, om speciale kinderen als Kainoa te ondersteunen.

Zachte vacht
Na twee jaar wachten was het vorige week eindelijk zover. Kainoa en zijn familie vlogen de oceaan over om Tornado, zoals de hond heet, op te halen. Het was meteen raak: Kainoa kroop tegen de golden retriever aan alsof hij nooit anders had gedaan. Hij legde zijn hoofd neer op Tornado’s zachte vacht en ging rustig met zijn iPad aan de slag. 

Eindelijk een vriend
Kainoa’s moeder barstte in tranen uit. Tranen van geluk en opluchting. De foto van het bijzondere moment belandde op de Facebookpagina Love What Matters en ging de hele wereld over.

‘Ik had nooit verwacht dat ik zoiets in mijn leven zou meemaken’, schrijft zijn moeder erbij. Tornado geeft haar hoop dat het goed zal komen met haar zoon. 'Ik heb vaak 's nachts gehuild omdat het hem maar niet lukt mensen te leren kennen buiten de familie. Geen enkele therapie voor autisten heeft geholpen. Nu heeft Kainoa eindelijk een eigen vriend.'

Het bericht is bijna driehonderduizend keer gedeeld en heeft ruim 826 duizend likes.

Love What MattersFoto: Love What Matters

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

echt fijn voor die moeder Blij Duimomhoog Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.