Lama

Kinderboerderijen mogen geen dierentuintje spelen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

Op sommige kinderboerderijen huppelen alpaca’s, kangoeroes en andere bijzondere dieren rond. Maar binnenkort mag dat niet meer. De nieuwe regel: boerderijen mogen maar tien wilde dieren houden. 

Alle varkens, geitjes, schapen, kippen, konijnen en koeien mogen blijven. Dat zijn landbouwdieren. Maar dieren als kikkers, schildpadden, wallaby's en lama's moeten bijna allemaal weg. Volgens de regeltjes zijn dat stuk voor stuk wilde dieren. En die horen eigenlijk niet in Nederland thuis. 

Nieuw thuis
Eén kinderboerderij in Nederland raakt door deze nieuwe regel wel heel veel van hun dieren kwijt: bijna veertig. De boerderij is nu hard op zoek naar een nieuw thuis voor de dieren die niet kunnen blijven. Daarvoor hebben ze nog maar een paar weken de tijd.

Dierentuinregels
Wil een kinderboerderijen toch meer wilde dieren houden? Dat kan. Alleen moeten ze dan wel een dierentuinvergunning aanvragen. Veel boeren doen dat niet, want dierentuinregels zijn veel ingewikkelder dan die voor een kinderboerderij. In dierentuinen mogen bijvoorbeeld dieren uit andere werelddelen niet door elkaar heen lopen. Maar om nou voor ál die dieren verschillende verblijven te bouwen? Daar hebben kinderboerderijen geen ruimte of geld voor.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Open boerderijdagen: een kijkje in de stallen of Kalfjes gered bij boerderijbrand.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het goed maar ook weer niet het zijn idd wilde dieren maar het is wel leuker om naar te kijken dan naar varkens of geiten

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps