Foto Wisconsin Humane Society

Kluwen eekhoorns ontward

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Ze keken gek op vorige week, de medewerkers van een natuurcentrum in de Amerikaanse staat Wisconsin. Iemand kwam hen een wild bewegende bal eekhoontjes brengen. Vijf jonkies waarvan de staarten helemaal in elkaar verward waren geraakt. Wat nu?

De lange pluimstaarten waren waarschijnlijk verstrikt geraakt in de stukken hooi en repen plastic uit hun nest. Gelukkig vond iemand de hulpeloze diertjes en bracht ze naar het natuurcentrum. Daar hebben artsen de eekhoornkluwen ontward. Dat was nog een moeilijk werkje. ‘Het was een beweeglijke, onhandelbare, bijtgrage en bange bal eekhoorn’, schrijven zij op Facebook.Foto Wisconsin Humane SocietyKnip knip
De artsen gaven de diertjes een verdoving. Daarna knipten ze met een schaar voorzichtig de aan elkaar geklitte staarten los. De eekhoorntjes werden wakker met verfrummelde staarten, maar ze hebben wel hun vrijheid weer terug. Operatie geslaagd!  Foto Wisconsin Humane Society

Anderen lazen ook: Baby-eekhoorntjes gered uit omgezaagde boom.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps