Maartje over kopie van je dier

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

stelling maartjeHeel klein was ze toen we haar kregen. Ze paste bijna op mijn hand. Pikzwart met grote lieve ogen en van die zachte oortjes die grappig op en neer wipten als ze over straat huppelde. We noemden haar Dirkje. Wat was ik blij met onze nieuwe hond. Volgens sommige mensen leek ze zelfs een beetje op mijn zussen en mij. Natuurlijk niet qua uiterlijk, maar qua karakter.

Tranen met tuiten
Maar na zestien jaar huppelde mijn harige zusje niet meer zo veel en keek ze vaak droevig uit haar oogjes. Je voelt ’m al aankomen. Ze ging dood. Tranen met tuiten heb ik gehuild. Wat wenste ik vaak dat ze weer naast me op de bank kroop met haar kopje in mijn schoot.

Kloonfabriek
Nou, dat kan nu. Tenminste, als je een flinke zak met geld hebt. Een Zuid-Koreaanse wetenschapper kloont honden voor de allerrijksten op aarde. In zijn kloonfabriek in Seoel rommelt hij wat met het erfelijk materiaal van de oorspronkelijke hond en tadaa, een kopietje staat kwispelend klaar. Weer net zo jong en fit als je oude huisdier ooit was. Klinkt best briljant toch? Maar hoe graag ik ook weer eens achter een huppelend Dirkje aan wil rennen, toch ben ik erop tegen. Om de doodsimpele reden dat dood nou eenmaal bij het leven hoort.

Gezonde hond
Het is trouwens ook lastig om een gezonde kloon op de wereld te zetten. Maar 10 tot 20% van de klonen groeit uit tot een gezonde hond. En die kan dan misschien voor 100% van binnen én buiten op Dirkje lijken. Echt Dirkje is ze natuurlijk niet. Daarvan was er maar één. Snif.

Stelling: Dieren klonen zou verboden moeten worden

casper2Casper (11) - Eens
‘Ik vind het raar om je huisdier te klonen. Zelf heb ik een poes, Amy. Die is heel lief en wil altijd met me knuffelen. Maar als ze doodgaat, hoef ik geen kopie. Dat zou ik een gek gevoel vinden. Alsof je een soort Amy 2.0 aait. Ik zou gewoon een nieuw huisdier kopen. Dan zie ik wel of die net zo lief wordt.’

Bram (12) - Oneensbram
‘Van mij mag het. Als mensen het graag willen en er goed over na hebben gedacht, moet je het niet verbieden vind ik. Zelf zou ik het nooit doen. M’n broertje raakte laatst zijn knuffel kwijt. Nu heeft-ie precies dezelfde weer gekregen. Maar het voelt toch anders. Met klonen werkt het denk ik net zo.’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik zou het nooit doen
maar we mogen het niet verbieden Vraagtzichaf

DIERENMISHANDELING!!! Daar doe je dieren echt geen lol mee hoor!!! Bovendien is het hartstikke raar om een kopie van je overleden hondje te maken!!!! Rentweg Duimomlaag

Ik vind dat het gewoon mag

Ik vind het raar, maar als het kan wil ik wel graag onze poes terug Blij Juichen

Ik vind wel dat het verboden moet worden want als je een dier kloont is het toch niet de echte en dat voelt anders. Ik zou het zelf nooit doen. Vraagtzichaf [[scoop7]

ᒪIᒍKT ᗰIᒍ ᔕᑌᑭEᖇ Oᗰ ᒍE ᕼOᑎᗪᒍE TEᖇᑌG TE KᖇIᒍGEᑎ ᗰᗩᗩᖇ ᕼET ᕼOOᖇT EᖇᗷIᒍ IK ᗯEET ᕼET ᑎIET

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.