Marria

Marria voor het eerst naar buiten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Eerst een snuit, dan een stokje. Heel voorzichtig zette aap Marria deze week haar eerste stapjes buiten. De aap groeide op bij een gezin in Portugal, waar ze werd behandeld als mens. Ze droeg een pyjama en poetste haar tanden. Stichting AAP helpt haar nu om weer aap te worden.

Als babyaapje werd Marria uit Afrika geroofd en verkocht aan een Portugees gezin. Ze sliep bij de dochter in bed, droeg een pyjama, poetste haar tanden en las graag een tijdschrift. Ze was dol op groentesoep met olijfolie. En dat at ze met bestek. Maar de laatste weken bij het gezin ging Marria puberen en beet de andere gezinsleden. Daarom sloot haar baasje haar op in de schuur. Gelukkig vond de politie haar daar uiteindelijk en werd ze naar Stichting AAP gebracht. 

Van mens naar aap

Bij Stichting AAP in Almere leren ze Marria om weer aap te worden. Apenonderzoeker Godelieve Kranendonk vertelde in maart aan Kidsweek dat Maria heel vriendelijk is. ‘Ze beet de familie, omdat ze hen niet begreep. En omdat ze natuurlijk geen mens is. Nu moet ze weer leren hoe ze aap moet zijn.’ 

De regen in

Dat gaat in kleine stapjes. Woensdag mocht Marria, na dertien jaar, voor het eerst naar buiten! En hoorde ze voor het eerst sinds jaren een soortgenoot. Hoe dat ging zie je hier:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de nieuwste games? Volg ons op FacebookWhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweek-krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook