Schubdier

Meer dan zestig schubdieren gered in Maleisië

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

In het Aziatische land Maleisië vond de politie in een fabriek van dierensmokkelaars een heleboel schubdieren. Nooit eerder werden zoveel van deze met uitsterven bedreigde dieren gevonden.

Behalve bijna drieduizend dode schubdieren in vriezers en ruim driehonderd kilo aan schubben, vond de politie gelukkig ook 61 levende schubdieren in kooien. Zij zijn naar een veilige plek gebracht.

Smokkelaar

De totale vangst is volgens de politie en milieuorganisaties zo'n 1,8 miljoen euro waard. De baas van deze dierensmokkel is gearresteerd.

Schubben

Schubdieren zijn erg populair in Azië. Hun schubben worden gebruikt voor traditionele medicijnen en voor veel mensen is hun vlees een lekkernij. Het schubdier, of de pangolin, is het meest gestroopte zoogdier op aarde. Maleisië probeert al jaren om de stroperij en smokkel van de dieren te stoppen. Op de foto hieronder zie je hoe zo'n schubdier eruitziet.Schubdier

Anderen lazen ook: Vissers vinden honderden dode schildpadden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook