Foto Blijdorp

Neushoorn Nammie is mammie!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Jaaaaa! Daar is-ie dan, de kleine Indische neushoornbaby in Blijdorp. De spanning in de Rotterdamse dierentuin liep deze week steeds hoger op.

De hoogzwangere neushoorn Namaste stond haast op springen. In de zestien maanden dat ze het kleintje in haar buik droeg, werd ze dikker en dikker. Haar verzorgers richtten vast een rustige kraamkamer in. Met verse houtsnippers op de vloer. Én een camera. Daarmee konden ze Nammie, zoals ze haar in Blijdorp liefkozend noemen, goed in de gaten houden.

Kalfje
Dinsdagavond werd Nammie steeds onrustiger. En ze wilde niet eten. Nu kan het echt niet lang meer duren, dachten haar verzorgers. En ja hoor: even later lag er een neushoornkalfje op de grond. De baby is supergezond, laat Blijdorp weten. Al snel na de geboorte kon-ie op eigen benen staan en begon-ie te drinken bij mammie Nammie.

Wil je het kleintje zien? Blijdorp zendt via internet live beelden door uit de kraamkamer. De neushoorncam vind je hier. Nammies verzorger Sunny maakt vlogs over Nammie. Die vind je hier. Zelf op kraamvisite komen in de dierentuin kan ook al.

Foto: Blijdorp

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

een mevrouw met 2 hondjes vraagt aan een busjafeur mogen titje en titje ook mee ja natuurlijk ik laat mijn pimel toch ook niet op mijn nachtkasje liggen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps