Olifanten weer bij elkaar. Foto Facebook Zoo Halle

Olifanten-mama en dochter na twaalf jaar weer samen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Het verhaal van Dombo, maar dan in het echt. De 39-jarige olifant Pori en haar eerste kalf zagen elkaar deze week, na twaalf jaar, eindelijk weer terug. Pori mocht ook meteen haar kleindochters ontmoeten.

Pori werd geboren in het wild in het Afrikaanse land Zimbabwe, bijna veertig jaar geleden. In 1983 belandde ze, als klein olifantje, in een Duitse dierentuin. Ze was onderdeel van een fokprogramma. Met als doel om haar nieuwe baby-olifantjes te laten krijgen. 

Nieuwsgierig en lief

In 2001 werd Pori's eerste kalf, Tana, geboren. Maar na een paar jaar werden moeder en dochter uit elkaar gehaald. Pas deze week zagen ze elkaar weer voor het eerst in de Duitse dierentuin van Halle. Twaalf jaar later dus. Kleintjes Tamika (4) en Elani (1), de kleindochters van Pori, waren er ook bij. De olifanten waren bij hun weerzien nieuwsgierig en lief voor elkaar, schrijft de dierentuin op Facebook. Het olifantenverblijf blijft de komende dagen dicht voor publiek. Zo kunnen de dieren elkaar rustig kennen. 

Samen met familie

In het wild leven olifanten in kuddes, samen met hun familie. De directeur van de dierentuin wil in de toekomst zoveel mogelijk olifantenfamilies bij elkaar houden. Hij hoopt dat andere Europese dierentuinen dat ook zullen doen.

Doen Pori en Tana jou ook zo aan de Disney-film Dombo denken?

Anderen lazen ook: Hoera! Een olifanten-baby-boom in Kenia

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

waarom vang je een hond

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.