Jaguar

Olympische jaguar doodgeschoten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Droevig dierennieuws uit Brazilië. Daar is een jaguar doodgeschoten die als een soort mascotte aanwezig was bij een ceremonie ter ere van de Olympische Spelen.

De jaguar heette Juma. Hij leefde in de dierentuin van het Braziliaanse Manaus. In die plaats werd maandag een plechtigheid gehouden voor de Olympische Spelen. Die zijn dit jaar in augustus in Brazilië.

Bij de voorbereidingen hoort een traditionele fakkeltocht. Die begon een paar maanden geleden in het Griekse Olympia, waar ooit de eerste Spelen werden gehouden.Olumpische vlamVan daaruit ging de brandende fakkel op weg naar Brazilië. Duizenden hardlopers droegen de fakkel aan elkaar over en maandag kwam hij aan in het noorden van Brazilië. In Manaus dus. Daar werd de fakkel tijdens een ceremonie weer overgedragen aan een andere loper.

Jaguar Juma was ook bij dat fakkelfeest. Hij was verdoofd door een dierenarts en lag als een soort mascotte op de grond.Olympische vlamMaar vlak na de plechtigheid was de verdoving plotseling uitgewerkt. Juma liep op de soldaten af die ook bij het fakkelfeest waren. Een van hen heeft de jaguar toen doodgeschoten.

Dierenliefhebbers zijn woedend. Zij vragen zich af waarom het nodig was een levende jaguar in te zetten bij het feest. Het Braziliaanse Olympisch Comité heeft beloofd dat zoiets niet nog een keer zal gebeuren. En de fakkel? Die ging alsnog op pad naar Rio. Daar eindigt de tocht op de openingsdag van de Olympische Spelen.

Altijd op de hoogte blijven van interessant dierennieuws? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Echt erg, hoe kan zo iets nou gebeuren en wie doet dat, echt vreemd en zielig

Ik vind dat ze de Jaguar gewoon hadden moeten laten zitten in de dierentuin want zulke fouten kunnen gebeuren en dat is best gevaarlijk!!

ik vind het verschrikkelijk !Zo iets die je toch niet en de Jaguar moet je niet daar als maskotte gebruiken

Een Jaguar is een wild dier. Zelf een verdoving kan hem niet afhelpen van zijn wilde achtergrond. Ze horen vrij te zijn.

Ik vind het heel erg. Als je al per se een Jaguar daarbij wil hebben hou dan te minste een verdovingspistol bij de hand. En als dat niet kan had je hem opzijn minst niet dood hoeven schieten. Want op de foto zag je dat twee mannen hem vast hielden dus als je de ketting de hele tijd gespannen hou kan hij eigenlijk negers heen.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps