octo

Onderwaterstad vol octopussen ontdekt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Voor de kust van Australië hebben wetenschappers een octopusstad ontdekt. Ze noemen de plaats Octlantis, naar de gezonken stad Atlantis die voorkomt in spannende verhalen.

Eigenlijk is 'stad' een beetje een overdreven woord voor de plek die de wetenschappers vonden. Ze vonden een stukje zeebodem waar wel vijftien octopussen samenleven. En dat is bijzonder omdat biologen altijd dachten dat deze octopussen het liefst helemaal in hun eentje wonen. Alleen om te paren zouden ze elkaar heel soms even opzoeken. De dieren in Octlantis leven in holletjes die uitgegraven zijn uit het zand, of die ze gebouwd hebben van hopen schelpen.

octo

Onaardig

Volgens de wetenschappers hebben de octopussen veel contact met elkaar. Heel aardig doen ze niet tegen elkaar. Ze vechten vooral en gooien elkaar zelfs uit hun hol, zo schreven ze eerder deze maand in een belangrijk wetenschappelijk blad.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Roze water op Texel of Octopus Paul met pensioen.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

cool en dat zijn er vast heel veel.

Ik heb op de een of Andere manier heel veel zin in sushi van inktvis

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.