Olifant

'Op vakantie? Ga niet naar attracties met dieren'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Een ritje op een olifant, een dolfijnenshow? Knuffelen met tijgerwelpen of zeeschildpadden vasthouden? Het klinkt onschuldig, maar voor de dieren is het verschrikkelijk. Toeristen moeten daarom niet naar dierenattracties gaan, vinden dierenbeschermingsorganisaties.

Dierenshows voor toeristen zien er vaak onschuldig uit, maar achter de schermen lijden de dieren onder mishandeling en te weinig vrijheid, zeggenWorld Animal Protection, Stichting AAPen Stichting SPOTS.

Zware training

Voor 'wandeltochtjes' met toeristen worden jonge leeuwenwelpjes al heel jong bij de moeder weggehaald. Veel dolfijnen die in gevangenschap kunstjes moeten vertonen, worden hardhandig getraind. Vaak zwemmen ze in veel te kleine zwembaden. Ook olifanten hebben voordat ze de hele dag met toeristen op hun zwakke rug in de brandende zon moeten lopen, een wrede training achter de rug.

Dierenleed

De dierenbeschermingsorganisaties roepen daarom op om niet naar toeristische attracties met dieren te gaan. Ook bij een opvang waar je olifanten alleen kunt wassen en aaien, worden de dieren hardhandig onder de duim gehouden. Bioloog Karin Bilo zegt: 'Als je op een wild dier kunt rijden, ermee mag knuffelen of er een selfie mee kunt maken, dan kun je er zeker van zijn dat je bijdraagt aan ernstig dierenleed.'

Diervriendelijke toerist

Dus als je straks op vakantie bent, probeer dan een diervriendelijke toerist te zijn. Dat kun je doen door bijvoorbeeld:
-niet op de foto te gaan met een wild dier
niet met wilde dieren te knuffelen
-geen olifantenritjes te maken
-niet naar shows te gaan waarin dieren kunstjes doen

Anderen lazen ook: Op vakantie? Laat de dieren met rust

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook