Foto: Stichting Spots

Op vakantie? Laat de dieren met rust

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Een welpje knuffelen in Afrika? Een ritje op een olifant in Azië? Leuk voor jou, maar niet per se voor het dier. Want de dieren die hiervoor gevangen zijn, worden niet altijd goed behandeld. Daarom hangen op Schiphol plaatjes om je daar aan te herinneren. De boodschap: doe hier niet aan mee!  

Rijden op een olifant? In sommige Aziatische landen is het heel populair onder toeristen. Ook worden er shows met de dieren gegeven. In Thailand leven zelfs steeds meer olifanten in gevangenschap, voor de toeristen. Dat blijkt uit onderzoek van World Animal Protection, een groep die dieren wereldwijd beschermt. Samen met de Stichting Spots en de Stichting Aap komt de organisatie nu in actie. Want de dieren worden lang niet altijd goed behandeld, zeggen zij.

Foto: Spots

Posters op Schiphol

Kijk dus niet gek op, als je binnenkort het vliegtuig pakt en een poster tegenkomt zoals die hierboven.

Hierover lees je meer in de papieren Kidsweek. 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Geofort: ‘s werelds beste kindermuseum of Beroemde rotsboog Malta verdwenen in de zee.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Het is wel een beetje dierenmishandeling. Ik schrik er wel een beetje van Oeps

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.