Foto: Unsplash

Op water en brood: dieren op het politiebureau

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Een bijzondere gevangene op een politiebureau in Utrecht deze week. Op Instagram plaatste een politieteam een foto van een vogel in de cel! Het is niet voor het eerst dat een dier een nachtje op het bureau doorbrengt. Een egel en een konijn werden eerder ook opgevangen door agenten.

De vogel werd bij een arrestatie voor winkeldiefstal meegenomen. Hij zat op de schouder van de verdachte, vertelt het politieteam op Instagram. Omdat het politiebureau geen vogelkooien heeft, werd de vogel bij de man in de cel gezet. Daar kreeg hij een echte gevangenismaaltijd: water en brood!

De tekst gaat verder onder de Instagram-post.

View this post on Instagram

Update!!!! Hi, this bird sat on the shoulder of a thief we arrested for shoplifting. As we don 't have a birdcage, this bird had no other place to stay than in the cell. His owner agreed to this. When the owner was released shortly after, the bird accompanied him. The bird has not been questioned and is as far as we know not guilty of any charges 😁👮‍♂️ . . Onlangs hebben wij een verdachte aangehouden voor een winkeldiefstal. Tijdens de aanhouding vonden wij een stiekeme getuige met veren en snavel op de schouder van de verdachte. Tijdens de insluiting op ons bureau kwamen wij er tot onze schrik achter dat wij niet in het bezit zijn van een vogelcel of kooi.... Na goed overleg met de verdachte hebben wij ze samen ingesloten🐦... *en uiteraard goed verzorgd! #puc #dieren #bird #politieutrechtcentrum #politie #utrecht #jailbird #funny

A post shared by Politie Utrecht Centrum (@politieutrechtcentrum) on

Egel Buddy

Deze egel bracht ook een tijd door op het bureau. Hij werd niet in een cel gezet maar opgevangen door agenten in Rotterdam. De egel was aangereden door een fiets en moest even wachten op de dierenambulance. De agenten noemden hem Buddy. Op Instagram vertelden de agenten dat het naar omstandigheden goed met hem gaat.

De tekst gaat verder onder de Instagram-post.

Achtergelaten konijn

Dit schattige konijntje werd ook opgevangen door een politieteam in Rotterdam. Hij was achtergelaten in zijn kooi in een park. Dat vertelde de agenten op Twitter. Het gebeurde in een vakantieperiode, in die tijd worden vaak dieren achtergelaten. De politie zegt in het Twitter-bericht dat het belangrijk is om voor een goed nieuw thuis te zorgen als je zelf het dier niet meer kunt houden. Dit konijntje kreeg gelukkig veel aandacht en knuffels van de agenten. 

 

Anderen lazen ook: Asielkatten 'vrijgelaten' in gevangenis. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat fijn dat jullie ook voor de dieren zorgen.
Jasmijn 7 jaar

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps