Panddababy Mini Yuan Zi

Pandababy geboren in Frankrijk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Goed nieuws en slecht nieuws uit de Franse dierentuin ZooParc de Beauval. Panda Huan Huan is vrijdag bevallen van een tweeling. Maar vlak na de geboorte overleed de eerste pandababy.

Huan Huan was de eerste panda die in Frankrijk zou bevallen. Vrijdagavond was het zover. Net na tien uur kreeg ze haar eerste baby. Ze hield het kleintje meteen tegen zich aan en likte het schoon. Een kwartiertje later werd de tweede pandababy geboren. Ook die verzorgde Huan Huan meteen.

Pandababy Mini Yuan Zi

De eerste pandababy bleek erg zwak. Dierenartsen probeerden het kleintje nog te helpen, maar het is toch overleden. Het tweede jonkie was wel sterk genoeg. Het is een mannetje en hij wordt nu Mini Yuan Zi genoemd, naar zijn vader Yuan Zi. Dat is nog niet zijn echte naam. Die wordt binnenkort door China gekozen.

Panda Mini Yuan Zi in de couveuseOm warm te blijven ligt Mini Yuan Zi in de couveuse

Verhuizen naar China

Babypanda's lijken helemaal niet op de grote zwart-witte beren die ze uiteindelijk worden. Maar dat komt vanzelf! Mini Yuan Zi blijft nog twee tot drie maanden binnen. Bezoekers van de dierentuin kunnen het kleintje al wel op grote beeldschermen bewonderen. Als Mini Yuan Zi twee of drie jaar is, verhuist hij naar China. Huan Huan en Yuan Zi zullen daar in 2022 ook weer naar teruggaan. Frankrijk heeft de panda’s tien jaar te leen.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Video: olifant en gans vechten in dierentuin of Kijken: robotdieren in de natuur.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik hou van panda, s maar wel zielig dat er een is overleden maar de anderen krijgen het wel goed denk ik

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.