Charlie foto Mark van den Bergh

Paniek om verdwenen papegaai Charlie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

De inwoners van de Haagse wijk Loosduinen zijn in paniek. Buurtpapegaai Charlie is al een paar dagen zoek! Het blauw-gele dier vliegt altijd los door de buurt en maakt iedereen vrolijk. Maar sinds vorige week vrijdag is ze spoorloos. Hoe hard haar baasje Mark haar ook roept.

'Ze komt altijd meteen als ik roep', vertelt Mark. 'Ook krijg ik normaal gesproken een paar keer per dag berichten van mensen die haar gezien hebben. Maar sinds vrijdag gebeurt dat niet meer. Ik maak me erg veel zorgen!' En Mark niet alleen. De hele buurt is in rep en roer. Er wordt dan ook volop naar haar uitgekeken. Ook bij de voetbal- en hockeyclub waar Charlie vaak naar trainingen kwam kijken. En in recreatiegebied Madestein. 'Daar liepen mensen afgelopen weekend speciaal een rondje om Charlie te zoeken.' 

Onbetaalbaar

Verdwaald kan de papegaai volgens Mark niet zijn. Ze kent de buurt op haar duimpje. ‘Ik denk dat iemand haar gevangen heeft, die niet weet dat ze altijd vrij rondvliegt. Of die weet dat ze een waardevol diertje is. Maar voor mij is ze onbetaalbaar!’ Net als veel honden is Charlie gechipt en heeft ze een ring om haar poot met daarop een code die te herleiden is naar Mark. 'Dus als iemand haar naar de Dierenambulance brengt, weten ze daar zo dat ze van mij is. 

Niet meer vrij vliegen

Als Charlie thuiskomt, laat Mark haar dan weer vrij rondvliegen? 'Nee, er moet wel iets veranderen. Hoe erg ik Charlie haar vrijheid gun...' Maar zover is het nog niet. Eerst moet Charlie gevonden worden. Wat moet je doen als je haar ziet? 'Je kunt haar lokken met fruit. Daar is ze dol op. En ze is heel tam. Of bel de Dierenambulance. Zij weten precies wat ze moeten doen.'

Anderen lazen ook: Papegaai Chico zingt Beyoncé.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik zag hem in mijn tuin vandaag

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.