Rhea

Papegaaitje zonder veren wordt wereldberoemd

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

De kleine papegaai Rhea is ziek en mist daardoor al haar veren. Zielig? Valt reuze mee: Rhea wordt goed verzorgd en heeft duizenden fans die warme truitjes voor haar breien. 

Toen de Amerikaanse Isabella hoorde dat haar dierenarts een nieuw thuis zocht voor Rhea, besloot ze de vogel meteen te adopteren. Een beetje liefde en aandacht deed het zieke papegaaitje goed. Ze huppelt nu al een paar maanden vrolijk rond. En haar veren lijkt ze niet te missen.

Tegen de kou

Toch zijn veren erg belangrijk voor vogels. Ze beschermen tegen de kou. Om ervoor te zorgen dat Rhea, die eigenlijk altijd in haar nakie loopt, het zonder veren toch lekker warm kan hebben, breide Isabella een poosje terug een truitje voor haar. 

Rhea

Fans

Een foto van Rhea in haar trui ging al snel de hele wereld over. Veel mensen reageerden: ze vinden Rhea een prachtige papegaai, juist omdat ze zo anders is dan haar soortgenootjes.

Het Instagram-account dat Isabella aanmaakte voor Rhea heeft ondertussen al meer dan 200.000 volgers. Sommige volgers breien enthousiast jasjes en truitjes, die ze opsturen naar haar baasje. Zodat Rhea het altijd lekker warm heeft.

Foto's: Instagram / rhea_thenakedbirdie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps