Giraffe en koedoe

Pasgeboren giraffe voor het eerst naar buiten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

In Diergaarde Blijdorp mocht de pasgeboren giraffe Khaleesi gisteren voor het eerst naar buiten. De afgelopen weken was ze binnen met haar moeder Kimberley.

Buiten hield de familie de kleine giraffe goed in de gaten. Die voelde zich al snel zo op haar gemak dat ze begon te rennen en hoge sprongen maakte.

Op de foto hierboven zie je hoe ze kennis maakte met één van de koedoe's die in hetzelfde verblijf wonen.

Bedreigd

Khaleesi en haar familie zijn netgiraffen. In Afrika leven ze op de savanne en steppen, ten zuiden van de Saharawoestijn. De afgelopen twintig jaar is bijna twee derde van deze soort verdwenen. Daarom staan netgiraffen op de lijst van bedreigde diersoorten. In het wild leven er nu nog ongeveer 8.000. De netgiraffen in Blijdorp horen daarom bij een speciaal Europese fokprogramma.

Filmpje

In dit filmpje zie je de kleine giraffe blij ronddraven:

Anderen lazen ook: Giraffen in gevaar.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.