Bumper politiehond - via Facebook

Politiehond Bumper verdwijnt van social media

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

De avonturen van Bumper worden op social media door duizenden mensen gevolgd, maar binnenkort kan dat niet meer. Over een paar weken verdwijnt de populaire politiehond uit de schijnwerpers.

'Triest maar waar', zo reageert Stephan, het baasje van Bumper. 'De politie heeft in al zijn wijsheid besloten om de stekker uit het project Bumper te trekken. Per september zal Bumper als politiehond niet meer te volgen zijn', schrijft hij onder de nieuwste Instagram-foto van de hond. Waarom die beslissing is genomen? 'Als ik het zou begrijpen zou ik het je uitleggen. Maar helaas begrijp ik er helemaal niets van.'

Triest en jammer

Niet alleen Stephan, maar ook de volgers van Bumper zijn teleurgesteld. 'Te triest voor woorden', reageert een van de volgers onder de reactie van het baasje van de politiehond. Een ander zegt: 'Wat jammer!' Ook de hashtag #bumpermoetblijven komt een aantal keer voorbij in de reacties.

Social media

Bumper is sinds twee jaar te volgen op social media. Eerst als pup, maar nu als volwassen hond. Bij de politie van Rotterdam leert-ie om een goede politiehond te worden. Een training hier, een bezoekje daar. Via Facebook (bijna 106.000 volgers), Instagram (ruim 42.000 volgers) en YouTube (zo'n 12.000 abonnees) worden de avonturen van Bumper door duizenden mensen gevolgd.

Dier van het Jaar

De pup groeide uit tot een populaire politiehond. Hij werd in 2017 al uitgeroepen tot Kidsweek Dier van het Jaar. Tijdens de uitreiking in Diergaarde Blijdorp, kwam Bumper de prijs zelf ophalen. Daarna won de beroemde viervoeter meer prijzen, bijvoorbeeld een Best Social Award. Ook kreeg-ie een rolletje in de tv-serie Flikken Rotterdam.

Anderen lazen ook: En de winnaar is... politiepup Bumper!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

#Bumpermoetblijven!

#bumpermoetblijven

Nee! Ik wou zelf ook graag een Duitse herder (maar we hebben nu een kater) dus ik vond Bumper geweldig. Maar... het leven gaat door! Oeps

#bumbermoetblijven

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.