bever muskusrat overlast

Probleembevers in Limburg

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Ze zien er schattig uit met hun spitse neusjes en harige lijfjes. Maar bevers kunnen ook heel wat problemen veroorzaken. Daarom worden in de provincie Limburg nu bevers doodgeschoten.

Vorig jaar woonden er in Limburg 625 bevers. Op sommige plaatsen veroorzaken de diertjes overlast. Ze knabbelen aan de dijken. Daardoor kan een stevige dijk veranderen in een soort slappe pudding. Ook bouwen de bevers dammen in rivieren bij kwetsbare natuurgebieden. Daarmee verstoren ze de natuur. 

Enige oplossing

Omdat het verplaatsen van de knagende wezens niet mogelijk is, blijft er volgens de provincie maar één oplossing over: het doden van de dieren. Volgens dagblad De Limburger worden er maximaal 500 bevers geschoten.

'Schande'

Het doden van de diertjes ligt gevoelig. Vroeger waren er juist weinig bevers. Daarom zijn ze ook een beschermde diersoort. De Partij voor de Dieren, die in de Tweede Kamer regelmatig opkomt voor dierenrechten, noemt het doden van bevers een schande. Er zijn andere oplossingen, vindt de partij.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Bever bevalt voor webcam.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

RIP Bevers 2018

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.