Jeremy de slak

Slak Jeremy blijft eenzaam achter

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Slak Jeremy is anders dan andere slakken: zijn huisje draait namelijk naar links. Terwijl de meeste slakken een huisje hebben dat naar rechts draait. Daar wilden Britse wetenschappers meer over leren. 

Want hoe komt het dat bijna alle slakken een huisje hebben dat naar rechts draait, en maar een paar die naar links draaien? Dat wilden Britse wetenschappers dus gaan onderzoeken. Om daar achter te komen moet Jeremy wel kinderen krijgen. Ze haalden Jeremy erbij en gingen op zoek naar soortgenootjes, zodat ze kinderen konden krijgen.

Alleen achter

Via een oproep op de radio vonden ze Lefty en Tomeu. Ze koppelden Jeremy aan Lefty en Tomeu. Maar wat bleek? Die twee paarden met elkaar en Jeremy bleef alleen achter.

170 babyslakken

Maar de arme Jeremy werd straal genegeerd en Lefty en Tomeu zijn met elkaar gaan paren. Slakken zijn hermafrodiet, pas als ze vrijen ‘kiezen’ ze of ze man of vrouw zijn. Lefty en Tomeu kregen samen al meer dan 170 baby’s. Allemaal met een rechtsdraaiend huis.

Twitter

De wetenschappers vinden de uitkomsten superinteressant. Maar voor Jeremy is het minder leuk. Lefty is nu naar huis gestuurd, dus misschien maakt Jeremy nog een kans bij Tomeu. Wie nieuwsgierig is, kan de slak volgen op Twitter.
slak Jeremy met baby van een anderJeremy met een baby van Lefty en Tomeu.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweek-krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.