Panda Huan Huan is zwanger

Spannend: Franse panda verwacht tweeling

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Verzorgers van de Franse dierentuin Zooparc de Beauval houden hun adem in. Er is nog nooit een panda geboren in Frankrijk en nu verwacht Huan Huan een.. tweeling! Ze kan elk moment bevallen.

Het pandavrouwtje Huan Huan en het pandamannetje Yuan Zi wonen sinds 2012 in Frankrijk. Ze zijn uitgeleend door China. Vorige week woensdag werd bekend dat Huan Huan zwanger is. Dat zagen dierenartsen op een echo-foto die ze van haar buik maakten. Op die foto kunnen artsen in het lichaam van een mens of dier kijken.

Een tweeling!

Dinsdag werd er nog een echo gemaakt. En wat bleek? Huan Huan is zwanger van een tweeling! De bevalling kan elk moment gebeuren. Panda’s zijn gewend om maar voor één baby tegelijk te zorgen. In de natuur overleeft een van de twee het meestal niet. Daarom zullen de kleintjes van Huan Huan omstebeurt in een couveuse liggen. Zo blijven ze warm als ze niet bij hun moeder zijn.

Echo pandatweelingOp deze foto zagen dierenartsen dat panda Huan Huan zwanger is van een tweeling.

Terug naar China

Bezoekers van de dierentuin kunnen de babypanda’s pas na twee tot drie maanden in het echt zien. Daarvoor zijn ze te zien op een videoscherm. Na twee tot drie jaar verhuizen de jonge panda’s naar China. Huan Huan en Yuan Zi gaan in 2022 weer terug naar hun geboorteland.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Video: twee panda's geboren in China of Groene panda's in China.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook