Apenkunst

Speciale tentoonstelling voor aap-kunstenaars

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger Woudstra
Jelger
Woudstra

Deze week hangen er in een kunstgalerij in de Amerikaanse stad Miami wel heel bijzondere kunstwerken. Ze zijn namelijk niet gemaakt door mensen, maar door chimpansees en orang-oetans!

De schilderende apen leven allemaal in een opvangcentrum. Daar mogen ze af en toe schilderen als bezigheid. ‘Ze vinden het leuk. En de helft van de tijd eten de chimpansees het verfdoek op!’, vertelt een verzorger aan tv-zender CBS.

En de kunstwerken die ze maken, zijn soms best mooi. Dat vond ook een kunstgalerij in Miami. Daar zijn de schilderijen sinds vrijdag tien dagen lang te zien.

Goed doel

Bezoekers kunnen de schilderijen niet alleen bekijken, maar ook kopen. Goedkoop is de apenkunst niet: zomaar tweeduizend dollar per schilderij! Maar al dat geld gaat wel naar het opvangcentrum, zodat de apen nog beter opgevangen kunnen worden.

Beroemdheden

Sommige apen zijn zelfs voordat ze een groot kunstenaar werden al beroemdheden. Zo hangt in Miami onder andere kunst van de chimpansee Bubbles. Hij was jarenlang het huisdier van de overleden popster Michael Jackson.  

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Wat vind jij van douchen in je onderbroek? of Suske en Wiske in een nieuw jasje gestoken.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook