Stokstaartje foto Dreamstime

Stokstaartjes zijn dierentuin te slim af

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Stokstaartjes zijn niet alleen goede bewakers, maar ook ijverige gravers. In de natuur leven ze in een groot holenstelsel onder de grond dat ze zelf graven. Ook de stokstaartjes in Burgers’ Zoo hebben zo’n ondergronds verblijf. Maar dat vonden de diertjes blijkbaar niet groot genoeg. Ze breidden hun verblijf stiekem uit.

De stokstaartjes in Burgers’ Zoo hebben een verwarmd binnenverblijf maar het liefst zijn ze onder de grond in een uitgebreid gangenstelsel dat wel dertig gangen telt. Om ervoor te zorgen dat de ijverige gravers geen ondergronds pad door de hele dierentuin aanleggen, is er onder de grond gaas aangebracht. Maar daar hadden de kleine slimmeriken een opening in ontdekt, dus groeven ze ijverig door.

Gangen en kamers
Ze kwamen zo in de naastgelegen Desert (woestijn) uit, waar ze verder gingen met het uitbreiden van hun woonruimte. Gangen, kamers. Er was al heel wat aangelegd. Dat was niet de bedoeling! 

Stokstaartje foto Dreamstime
Riante villa
De dierentuin heeft nu een hek geplaatst dat ervoor moet zorgen dat de stokstaartjes weer in hun eigen verblijf blijven. Na de zomer wordt de riante villa die de stokstaartjes voor zichzelf hadden aangelegd weer teruggebracht naar de dertig gangen die ze eerder hadden. 

Gevaar
Stokstaartjes leven in de natuur ook in een groot holenstelsel met verschillende kamers. Daarin wordt eten opgeslagen of de kamer wordt gebruikt als toilet. Ook als er gevaar dreigt - van roofvogels - duiken de diertjes snel in hun veilige hol onder de grond. 

Altijd op de hoogte blijven van het leukste dierennieuws? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vindt kidsweek heeeeeeeel leuk super is jullie krant !

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.