Panda's Wu Wen en Xing Ya eindelijk buiten in Ouwehands Dierenpark

Tadaaa: panda's Wu Wen en Xing Ya zijn buiten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

Daar zijn ze dan: Wu Wen en Xing Ya! Dinsdag mochten de twee reuzenpanda's voor het eerst naar buiten in Ouwehands Dierenpark. Daar keken heel veel mensen naar uit!

De twee reuzepanda's kwamen vorige maand al met het vliegtuig van China naar Nederland. Ze moesten toen eerst een tijdje binnen blijven, om ze te laten wennen aan hun nieuwe huis.

Kidsweek-redacteuren Bouwien en Menno waren vorige maand op Schiphol om de twee reuzenpanda's te ontvangen!

Pandasia

Inmiddels zijn de panda's helemaal gewend en mogen ze eindelijk hun hele pandaverblijf in Ouwehands Dierenpark verkennen! Hun plekkie, Pandasia, is speciaal voor de twee buitenlandse gasten gebouwd. Vol met planten, water én bamboe!

Panda's Wu Wen en Xing Ya eindelijk buiten in Ouwehands DierenparkVoor het eerst naar buiten, altijd een spannend moment. Zeker als er zeshonderd gasten voor je neus staan!

Panda's Wu Wen en Xing Ya eindelijk buiten in Ouwehands DierenparkGelukkig waren de panda's al snel gewend aan hun nieuwe omgeving én alle nieuwsgierige mensen.

Panda's Wu Wen en Xing Ya eindelijk buiten in Ouwehands DierenparkWu Wen en Xing Ya hebben elk een eigen verblijf. Ze zitten dus niet samen! Dat mag alleen één keer per jaar, als ze kleine babypandaatjes kunnen maken.

Panda's Wu Wen en Xing Ya eindelijk buiten in Ouwehands DierenparkHet verblijf Pandasia is speciaal voor de twee beren gemaakt door Chinese bouwvakkers. Die weten als geen ander wat panda's willen.

Panda's Wu Wen en Xing Ya eindelijk buiten in Ouwehands DierenparkWant wat panda's willen? Nou, bamboe! Héél veel bamboe!

Kaartjes

De panda's lieten zich dinsdag eerst zien aan belangrijke gasten en journalisten. Vanaf vandaag kan iedereen de Chinese gasten bewonderen in Ouwehands Dierenpark. Voor de eerste dagen zijn er al veel kaartjes verkocht, maar daarna is er nog genoeg ruimte om de bijzondere beren te zien.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweek-krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

aaaah zoooooooo lief I love Wu wen en Xing Ya ik ga zoizo naar de dierentuin!

I love Wu wen en Xing ya.
Maar jammer genoeg woon ik in Zweden dus kan ik niet zo snel naar de dierentuin (behalve als die in Zweden ligt). Maar als ik op vakantie ga naar Nederland, wil ik heel graag een kijkje nemen bij Wu men en Xing ya. Ik zal er alles voor doen om ze te zien. Want ik hou super veel van panda's. LOVE

aaaahw zo schattig!
echt superleuk dat ze buiten zijn. Ik heb het verblijf wel gezien maar toen zaten de panda's nog binnen.

aaah wat lief ik ga gauw kijken!

ah wat cute ik ga gauw kijken i love pandas! Duimomhoog Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.