dieren, kleintje

Twee tapirtjes tevoorschijn

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Dubbel feest in de Amsterdamse dierentuin Artis: binnen vier dagen tijd zijn er twee tapirtjes geboren. Eentje uit de westelijke helft van de wereld, de ander uit het oosten.

Twee mannetjes zijn het, de tapirtjes die de afgelopen dagen in Artis geboren zijn. En het gaat hartstikke goed met ze. Gek genoeg weten ze niks van elkaars bestaan af. De ene is namelijk een Maleise tapir en de andere een Zuid-Amerikaanse.

Zoek de verschillen
Op dit moment lijken de jonkies superveel op elkaar. Ze hebben allebei witte vlekjes en strepen. En ze worden allebei wakker rond de tijd dat jij naar bed moet. Pas als ze groot zijn, kun je de verschillen echt zien: de Zuid-Amerikaanse tapir wordt grijsbruin, terwijl zijn Maleise leeftijdsgenoot een zwarte vacht en witte billen krijgt.

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

schattig echt lief

zooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo scatig

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps