Hond Uscko mag na bijtincident weer terug naar zijn baasje

Tweede kans voor hond Uscko

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

De schrik zat er goed in toen Uscko vrijdag het schoolplein in het Belgische dorpje Paal oprende en om zich heen beet. De woede zette zich al snel om in medelijden: de hond verdient een tweede kans!

De leerlingen van de basisschool in Paal waren net buiten aan het spelen toen Uscko verscheen. De herdershond van tien maanden oud was ontsnapt uit het huis van zijn baasje en sprong nieuwsgierig over het hek dat tussen zijn huis en een school staat. Op het schoolplein begon Uscko om zich heen te bijten. Twaalf kinderen raakten gewond, waarvan er drie naar het ziekenhuis moesten. De beten vielen gelukkig mee, maar de schrik zat er goed in. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor Uscko en zijn baasje.

Speelse hond

Op bevel van de politie werd Uscko vrijdagavond meegenomen en naar een dierenasiel gebracht. Tot groot verdriet van het baasje: misschien zag hij zijn pup wel nooit meer terug. Dat vonden heel veel Belgen zielig. Volgens het baasje had Uscko niet eerder zoiets gedaan en was-ie gewoon iets te speels. Op internet werd daarom een handtekeningen-actie gestart: geef Uscko een tweede kans! Ruim 50.000 mensen tekenden deze petitie.

Goed einde

Na een lang onderzoek van een hondendeskundige besloot de burgemeester van Paal woensdag dat Uscko weer naar zijn baasje mag. Maar eerst moet wel het huis van het baasje worden aangepast. Het hek tussen de school en het huis moet hoger zodat Uscko niet meer kan ontsnappen. Tot die tijd logeert de hond bij vrienden van zijn baasje.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Hondje Penny kan schrijven.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.