Shutterstock

'Uitgestorven’ vogel duikt na 170 jaar ineens op

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Heb je ooit gehoord van de zwartbrauwmuistimalia? Dikke kans van niet. Deze bijzondere vogel was 170 jaar spoorloos verdwenen. Vogelspotters in Indonesië konden hun geluk dan ook niet op toen ze de vogel plots tegen het lijf liepen. 

De zwartbrauwmuistimalia is een klein vogeltje met bruine, zwarte en grijze veertjes. Door zijn roodbruine ogen is het een mooi plaatje om naar te kijken. Vogelliefhebbers baalden dan ook dat het dier 170 jaar lang nergens te bekennen was. Het vogeltje werd daarom ook wel een van de grootste raadsels van de Indonesische vogelwereld genoemd.

Niet uitgestorven

In oktober hadden twee spotters ineens raak. De ‘uitgestorven’ vogel dook plots op in de jungle van Borneo, een eiland van Indonesië. De twee maakten een kiekje van het beestje en stuurden het op voor onderzoek. Experts moeten nu concluderen dat het dier inderdaad helemaal niet uitgestorven is!

Toeristen

Inwoners van Borneo zijn dolblij met de vondst. Ze hopen dat vogelliefhebbers na corona massaal naar het eiland komen om de vogel te bekijken. Hopelijk duurt het niet weer honderden jaren voordat het diertje opnieuw gespot wordt..

Op deze foto zie je de zwartbrauwmuistimalia:

 

Anderen lazen ook: Gespot: Bijzondere dubbelvogel.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook