Papegaaiduiker

Verdwaalde papegaaiduiker in Nederland gevonden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

Tussen de zwanen en eenden in een slootje in Dordrecht dobberde dit weekend wel een heel vreemde vogel rond: een papegaaiduiker. Het bijzondere dier kon nét op tijd worden gered. 

Dat een papegaaiduiker in Nederland ronddobbert komt bijna nooit voor. De dieren leven vooral in het noorden van Europa: in Ierland, IJsland en Noorwegen. Dierenverzorgers denken dat deze papegaaiduiker de weg kwijt is geraakt en zo in Nederland is beland. 

Moe en koud

De vogel had al een paar dagen niet zoveel gegeten. Visjes, kreeftjes, schaaldieren zijn zijn lievelingseten... Dat heeft-ie waarschijnlijk niet kunnen vinden in de grijze sloot waarin hij zwom. De papegaaiduiker was moe en had het koud. Dierenverzorgers konden 'm gelukkig snel vangen.

Opknappen in de opvang

Het was even spannend of de verdwaalde vogel sterk genoeg was om te kunnen overleven. Daar lijkt het nu wel op. Het dier is na twee dagen uitrusten en eten al wat fitter en heeft het weer lekker warm. Dat zegt de opvang waar hij nu woont. Daar moet-ie nog wel een poos blijven om helemaal op te knappen.

De opvang heeft ook nog een foto gedeeld van de papegaaiduiker. Zo ziet hij er nu uit:

Anderen lazen ook: Zes baby-olifanten gered uit modderpoel in Thailand.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook