Vraag het dokter Job van Wildlands

Waarom kunnen papegaaien je napraten?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Stoute stokstaartjes en giga olifanten: dokter Job van Wildlands heeft niet de makkelijkste patiënten. Speciaal voor Kidsweek beantwoordt hij vragen van lezers over dieren. Deze keer is Giulia aan de beurt.

Hallo Job, ik ben Giulia en ik ben 11 jaar. Ik zit ergens mee: ‘Waarom kunnen papegaaien je napraten en andere dieren niet?

Dokter Job: ‘Hoi Giulia! Om te kunnen praten, heeft een dier drie dingen nodig. Eén: het moet heel slim zijn. Twee: het moet geluiden willen leren. En drie: het moet een soort stembanden hebben waarmee het dier de geluiden precies kan nadoen. De meeste dieren hebben deze drie dingen niet allemaal tegelijk. Misschien kunnen sommige dieren het wel, maar hebben ze er helemaal geen zin in. Of ze willen het juist wel, maar ze kunnen het niet. Papegaaien hebben het allemaal. Maar wist je dat ze niet de enige zijn? Tamme spreeuwen kunnen ook napraten!’

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens andere vragen aan dokter Job.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook