Vraag het dokter Job van Wildlands

Waarom kunnen pinguïns niet vliegen?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Stoute stokstaartjes en giga olifanten: dokter Job van Wildlands heeft niet de makkelijkste patiënten. Speciaal voor Kidsweek beantwoordt hij vragen van lezers over dieren. Deze keer is Akke aan de beurt.

Hoi Job, ik heet Akke en ik ben 11 jaar. Pinguïns zijn toch vogels? Waarom kunnen ze dan niet vliegen?

Dokter Job: ‘Hoi Akke! Ik heb een verrassing voor je: pinguïns kunnen wél vliegen! Maar het grote verschil met andere vogels is dat ze het niet in de lucht doen, maar onder water. Kijk maar eens naar een filmpje van zwemmende pinguïns, dan snap je meteen wat ik bedoel. Door heel snel door het water te ‘vliegen’, kunnen pinguïns hun eten vangen: lekkere visjes! Bij ons in Wildlands kun je via periscopen onder water gluren. Zo kun je de pinguïns heel goed voorbij zien scheren.’

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens andere vragen aan dokter Job.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het grappig dat pinguïns onderwater vliegen.
Ik zou ook willen vliegen in de lucht en onderwater.

Cool dat wist ik niet Blij *cool*

dat wist ik niet Duimomhoog

waarom zou je visjes vangen in de lucht? ze kunnen niet vliegen in de lucht omdat dat niet hoeft ze zijn zo geëvolueerd (of hoe je het ook schrijft)

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.