Foto: Pixabay

Wat doe je als je geen huisdier mag?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Een fluffy konijn, een kleine pup of een lieve kat. Veel kinderen willen graag een huisdier en dan het liefst om het beest te verzorgen, blijkt uit het Dierendag-onderzoek van Kidsweek. 

Maar wat doe je als je thuis geen huisdier mag? Vijf tips.

1. Hond van de buren
Laat eens twee weken lang de hond van de buren uit (ook in de regen). Vind je het daarna nog steeds leuk? Dan weten je ouders ook dat je serieus bent.

2. Leenhond
Wil je het nog serieuzer aanpakken? Dan kun je je inschrijven voor een leendier (als het mag van je ouders natuurlijk). Mensen die zelf geen tijd hebben om hun dier te verzorgen vragen daar om hulp. Zo krijgt het dier meer aandacht, kun jij lekker oefenen en heeft het baasje meer vrije tijd. Iedereen blij!

3. Spelletje
Wil je checken of je wel echt klaar bent voor het verzorgen van een dier? Dan kun je daar een speciaal spelletje voor doen. 

4. Helpen
Mag je geen hond, maar lijkt het je wel leuk om een hok uit te mesten, dieren eten te geven en af en toe te knuffelen? Vraag dan eens bij een asiel, manege of kinderboerderij bij jou in de buurt of je mag helpen. 

5. Test 
Voor je een huisdier neemt, is het heel belangrijk om goed na te denken welk dier het beste bij jou past. Ben je graag buiten en heb je veel tijd? Dan is een hond handig. Lig je liever op de bank? Dan kun je misschien beter voor een kat kiezen. Wil je graag een hond, maar weet je niet welk ras? Denk daar ook over na. Welke hond het beste bij jou past kun je hier testen. 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: En wie maakt de bak schoon? of Voortaan naar Ikea voor je huisdier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik zou helpen. Duimomhoog

Het werkt want ik zie in dat ik meer dingen moet doen dan dat ik dacht maar ik wil nog altijd maar wel later een hond maar nu is een cavia genoeg

ik vindt kidsweek heel handig ik wil al heel lang een hond en het is gelukt! bedankt kidsweek!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.