Ook de dierentuin in Berlijn krijgt twee panda's te leen

Wilkommen: ook Duitsland heeft twee panda's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

Herzlich wilkommen, Meng Meng en Jiao Qing! Dat riepen Duitsers dit weekend. In Berlijn kwamen twee reuzenpanda's uit China aan. Die gaan daar een tijdje in de dierentuin logeren. Precies: net als in Nederland!

In april kwamen de twee reuzenpanda's Xing Ya en Wu Wen aan in Nederland. Er was veel aandacht voor. Want dat een land zulke zeldzame beren mag lenen, dat is heel bijzonder!

Meng Meng en Jiao Qing

Maar Nederland is niet het enige 'bijzondere' land. Ook Duitsland heeft nu twee reuzenpanda's te leen: Meng Meng en Jiao Qing. Een mannetje en een vrouwtje. Zij kwamen zaterdag, na een vlucht van twaalf uur, aan in Duitsland.

Ook de dierentuin in Berlijn krijgt twee panda's te leen

Peperduur verblijf

De twee Chinese logeerberen mogen de komende week wennen aan hun nieuwe, peperdure verblijf. De bouw kostte namelijk maar liefst negen miljoen euro! Alles om de panda's zich thuis te laten voelen.

De bamboe die Meng Meng en Jiao Qing voorgeschoteld krijgen komt uit Nederland, van hetzelfde bedrijf dat de panda's in Ouwehands Dierenpark te eten geeft.

Pandagekte

In de dierentuin in Berlijn hopen ze dat de twee panda's veel publiek gaan trekken. In Nederland is het volgens Ouwehands Dierenpark ook goed druk, al is het niet nodig om op een speciale tijd te komen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps