Foto: ANP

Witte dolfijnen zijn weer vrij (en blij)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Zo blij als deze witte dolfijn kijkt, is ze waarschijnlijk ook. Na een leven in een Chinees dolfijnenpark, kan ze nu eindelijk vrij rondzwemmen in een natuurreservaat in IJsland. Samen met haar zusje.

De twee baluga's, Little Grey en Little White, zijn twaalf jaar oud en komen uit een dolfijnenpark in de Chinese stad Shanghai. Daar deden ze hun leven lang allerlei shows voor publiek, maar nu is het tijd voor hun pensioen.

Nieuwe omgeving

Met een vliegtuig, vrachtwagen en boot reisden de twee vorig jaar al de wereld rond. Hun eindbestemming was een speciale opvangplek voor walvissen en dolfijnen in IJsland. Daar konden ze de afgelopen maanden in een zwembad langzaam wennen aan hun nieuwe omgeving.

Bijna vrij

De zussen mochten voor het eerst zwemmen in open water. Ze leven nu in een enorm stuk zee. Helemaal in vrijheid kunnen ze nooit leven, omdat ze dat niet gewend zijn. Maar zo te zien, zijn ze al erg blij met deze verhuizing. 

Ben je benieuwd hoe de reis ging en hoe de zussen nu leven? Dat zie je in de video hieronder.

Anderen lazen ook: De roze dolfijn is terug, dankzij corona.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

super fijn voor de dolfijn en ook voor de zusjes of susen

ik vind het goed dat jullie de natuur goed verzorgen jullie zijn toppers

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.