Kidsweek Dier van het Jaar 2017: chimpansee Marria

Wordt chimpansee Marria Dier van het Jaar 2017?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Een populair pandaduo, een aap die weer aap mag zijn, een stoere politiepup en een haai die naar Freek Vonk hapte. Ze kwamen afgelopen jaar allemaal in het nieuws. Maar wie gun jij de titel Kidsweek Dier van het Jaar 2017? Maak kennis met de stoere Marria, die in Nederland weer leert om aap te zijn!

Chimpansee Marria woonde dertien jaar bij een Portugese familie waar ze werd vertroeteld als een kind. Erg gelukkig werd ze daar niet van. Bij Stichting AAP in Almere leert ze nu weer aap te zijn en oefent ze met vlooien, klimmen en slingeren. Maar hoe ‘apig’ Marria ook wordt, ze zal nooit meer in het wild leven. Daarvoor heeft ze te lang bij mensen gewoond. Gelukkig gaat het nu wel heel goed met Marria. Hoe goed kun je zelf zien op haar eigen vlog op YouTube. Er zijn zelfs plannen om te gaan samenwonen met chimpansee Sony. Hij is heel goed in vlooien en ruzies oplossen. Een prima maatje!

Het goede doel van Marria

Marria steunt Stichting AAP die zich inzet voor een betere toekomst voor apen en andere exotische zoogdieren.

Gaat jouw stem naar Marria?

Weet jij nu al welk dier je gaat kiezen? Ga dan snel naar de website en stem! Let op: je mag maar één keer stemmen. Als je stemt, maak je automatisch kans op vier vrijkaarten voor Blijdorp + een kinderrondleiding!

Kom naar de uitreiking tijdens de Grote Kidsweek Dierendag!

Wil jij live bij de bekendmaking van de winnaar zijn? Dat kan! Bestel hier online je kaartjes en meld je aan voor de Grote Kidsweek Dierendag op zondag 1 oktober in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Vanaf € 12,50 per persoon (normaal kost de entree € 18,50) kun je om 11.00 uur de uitreiking bijwonen én de hele dag door het park lopen. Ook kun je een speurtocht lopen, knutselworkshops volgen, Kidsweek-redacteuren ontmoeten en mooie prijzen winnen. Wees er snel bij, want op = op!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Marria is the most beautiful animal in the world and she represents the fight for rehabilitate after a life of suffering.

Ik wil dat aap marria dier van het jaar wordt omdat apen mijn lievelings dieren zijn en ik vind dat ze het heel goed doet en dat ze nu gewoon weer echt een goede aap is

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps