Kidsweek Dier van het Jaar 2017: de haai die Freek Vonk beet

Wordt de haai die Freek Vonk beet Dier van het Jaar 2017?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Een populair pandaduo, een aap die weer aap mag zijn, een stoere politiepup en een haai die naar Freek Vonk hapte. Ze kwamen afgelopen jaar allemaal in het nieuws. Maar wie gun jij de titel Kidsweek Dier van het Jaar 2017? Maak kennis met de happige haai die presentator Freek Vonk per ongeluk aanviel!

‘Kom, we gaan naar de haaien!’ riep Freek Vonk begin dit jaar. Voor zijn tv-programma vertrok hij naar de Bahama’s om daar een stukje te zwemmen met Caribische rifhaaien. Eén haai was alleen minder blij met de komst van Freek en nam tijdens het zwemtochtje een flinke hap uit zijn bovenarm. Honderd hechtingen waren er nodig, maar Freek kwam er weer bovenop. En ging gewoon nóg een keer zwemmen tussen de rifhaaien. Die zijn namelijk zo kwaad nog niet, volgens Freek. Die ene happer was gewoon ‘even van het padje’. Volgens de bioloog zijn rifhaaien juist heel vriendelijk en slim!

Het goede doel van de haai

De happende haai steunt No Wildlife Crime. Deze stichting is opgericht door Freek Vonk om stroperij tegen te gaan.

Gaat jouw stem naar de haai?

Weet jij nu al welk dier je gaat kiezen? Ga dan snel naar de website en stem! Let op: je mag maar één keer stemmen. Als je stemt, maak je automatisch kans op vier vrijkaarten voor Blijdorp + een kinderrondleiding! !

Kom naar de uitreiking tijdens de Grote Kidsweek Dierendag!

Wil jij live bij de bekendmaking van de winnaar zijn? Dat kan! Bestel hier online je kaartjes en meld je aan voor de Grote Kidsweek Dierendag op zondag 1 oktober in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Vanaf € 12,50 per persoon (normaal kost de entree € 18,50) kun je om 11.00 uur de uitreiking bijwonen én de hele dag door het park lopen. Ook kun je een speurtocht lopen, knutselworkshops volgen, Kidsweek-redacteuren ontmoeten en mooie prijzen winnen. Wees er snel bij, want op = op!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook