Egel Five Dier van het Jaar

Wordt egel Five Dier van het Jaar 2019?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Ze hebben allemaal een bijzonder verhaal, maar welk dier wordt Kidsweek Dier van het Jaar 2019? Redacteur Cora vertelt waarom egel Five de verkiezing moet winnen.

Toen ik eerder dit jaar over egel Five schreef was ze een kaal mager hoopje. Met maar vijf stekels. Dat kwam door een huidziekte. Reuzegevaarlijk, want die stekels zijn een onmisbaar beschermend pantser. En of ze weer terug zouden groeien was nog maar de vraag. Dat Five nog leefde was al een wonder, want blote egels zijn een gemakkelijke prooi voor dassen en vossen. En voor de zon. Die had haar velletje verbrand.

Flinke bos stekels

Maar in de opvang kreeg ze medicijnen en inmiddels gaat het supergoed met Five! Ze heeft nog een paar kale plekken, maar verder toch al een flinke bos stekels. Ze gaat nu veel naar buiten. Dat is gezond en zo kan ze vast wennen voor als ze weer de natuur in gaat. Egelstekels groeien langzaam, maar Five is een echte doorzetter. En dat die naam nu niet meer bij haar past? Dat vind ik het beste nieuws dat er is.

Goed doel: Egelopvang Papendrecht

Egel Five Dier van het JaarStem jij op Five?

Ga naar www.diervanhetjaar.nl en stem! Let op: je mag maar één keer stemmen. Als je dat doet, maak je automatisch kans op een fiets.

 

Kom naar de uitreiking!

Wil jij bij de bekendmaking van de winnaar zijn? Dat kan! Meld je hier aan voor het Dier van het Jaar Feest op woensdag 2 oktober in Omniversum in Den Haag. Voor maar 1 euro per persoon (normaal kost de entree € 9,75 voor kinderen en € 12,50 voor volwassenen). Op het grote koepelscherm zie je de film Superpower Dogs over het ware verhaal van zes dappere viervoeters die mensen helpen en mensenlevens redden. Natuurlijk krijg je ook een goodiebag en kun je op de foto met Scoop! Wees er snel bij, want vol = vol!

Meer lezen over de Dier van het Jaar Verkiezing? Hier vind je al onze artikelen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook