Wolf Dier van het Jaar

Wordt familie Wolf Dier van het Jaar 2019?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Ze hebben allemaal een bijzonder verhaal, maar welk dier wordt Kidsweek Dier van het Jaar 2019? Redacteur Charlotte vertelt waarom familie Wolf de verkiezing moet winnen.

Wat is het spannendste dier van Nederland? Ik weet het wel: de wolf natuurlijk! 150 jaar moesten we het zonder dit mysterieuze roofdier doen. In plaats daarvan vertelden we elkaar sprookjes over wolven die biggenhuizen omver blazen en grootmoeders opeten. De afgelopen jaren dook er steeds vaker eentje in het wild op. Sinds vorig jaar weten we het zeker: er wonen weer wolven in Nederland. Yes!

Welpjes

En dat niet alleen. Ze hebben ook al welpjes gekregen. Maar liefst drie wolfjes huppelden in juni langs een wildcamera op de Veluwe. Schattig toch? Er is dus niet één wolf, maar een heel gezin! En misschien zijn er nog wel meer jonkies, maar die zijn nog niet gezien. Want in sprookjes zijn wolven dan wel gevaarlijk, in het echt zijn ze heel schuw. Als ze mensen zien, slaan ze het liefst op de vlucht. Niks om bang voor te zijn dus!

Goed doel: De Zoogdiervereniging

Familie Wolf Dier van het JaarStem jij op familie Wolf?

Ga naar www.diervanhetjaar.nl en stem! Let op: je mag maar één keer stemmen. Als je dat doet, maak je automatisch kans op een fiets.

 

Kom naar de uitreiking!

Wil jij bij de bekendmaking van de winnaar zijn? Dat kan! Meld je hier aan voor het Dier van het Jaar Feest op woensdag 2 oktober in Omniversum in Den Haag. Voor maar 1 euro per persoon (normaal kost de entree € 9,75 voor kinderen en € 12,50 voor volwassenen). Op het grote koepelscherm zie je de film Superpower Dogs over het ware verhaal van zes dappere viervoeters die mensen helpen en mensenlevens redden. Natuurlijk krijg je ook een goodiebag en kun je op de foto met Scoop! Wees er snel bij, want vol = vol!

Meer lezen over de Dier van het Jaar Verkiezing? Hier vind je al onze artikelen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Gek op wolven...na wolvenknuffels eindelijk in het echt nl.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.