Mia Dier van het Jaar

Wordt kat Mia Dier van het Jaar 2019?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Ze hebben allemaal een bijzonder verhaal, maar welk dier wordt Kidsweek Dier van het Jaar 2019? Redacteur Janine vertelt waarom kat Mia de verkiezing moet winnen.

Wat doe je als je je dagelijkse hap zat bent? Dan ga je zelf op zoek naar iets lekkers! Tenminste... als je zo stoer bent als deze kat. Zij sprong begin dit jaar in de haven van Harlingen stiekem op een vissersboot en voer mee naar de Noordzee. Of ze op de vislucht afkwam of gewoon een warm plekje zocht weet ik niet, maar ze had de week van haar leven met lieve vissers die haar Katrien noemden en haar elke dag verse haring gaven. Een feestmaal!

Nieuwe baasjes

Eenmaal terug in Nederland ging ze naar het asiel. Het bleef een raadsel van wie de kat was en daarom kreeg ze drie nieuwe baasjes: Leyla (11), Mikail (10) en Lara (7). Na lang zoeken spoorde ik hen op en hoorde ik dat zij een nieuwe naam voor Katrien hebben bedacht: Mia. Zin in avontuur heeft ze nog steeds. Maar ze komt altijd terug voor een knuffel met haar nieuwe baasjes!

Goed doel: Dierenopvang De Wissel in Leeuwarden

Stem jij op Mia?Poes Mia Dier van het Jaar

Ga naar www.diervanhetjaar.nl en stem! Let op: je mag maar één keer stemmen. Als je dat doet, maak je automatisch kans op een fiets.

 

Kom naar de uitreiking!

Wil jij bij de bekendmaking van de winnaar zijn? Dat kan! Meld je hier aan voor het Dier van het Jaar Feest op woensdag 2 oktober in Omniversum in Den Haag. Voor maar 1 euro per persoon (normaal kost de entree € 9,75 voor kinderen en € 12,50 voor volwassenen). Op het grote koepelscherm zie je de film Superpower Dogs over het ware verhaal van zes dappere viervoeters die mensen helpen en mensenlevens redden. Natuurlijk krijg je ook een goodiebag en kun je op de foto met Scoop! Wees er snel bij, want vol = vol!

Meer lezen over de Dier van het Jaar Verkiezing? Hier vind je al onze artikelen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook