Thor

Wordt minivarken Thor Dier van het Jaar 2020?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Ze hebben allemaal een bijzonder verhaal, maar welk dier wordt Kidsweek Dier van het Jaar 2020? Wordt het mini-varken Thor? 

Minivarken Thor was een behoorlijke pechvogel. Samen met zijn zusje Gyda woonde hij bij mensen thuis, maar daar moest hij weg. Ook op de kinderboerderij waar ze naartoe werden gebracht, konden ze niet blijven. Er werd een nieuw huis voor hen gevonden, maar op weg daarnaartoe werden Thor en zijn zusje op de snelweg uit het busje geslingerd. Gyda overleefde het ongeluk niet en Thor was spoorloos.

Bofkont

Overal werd gezocht, maar Thor liet z’n snuitje niet zien. Drie weken lang wist hij in weer en wind te overleven langs de snelweg. Uiteindelijk werd Thor gevonden in een weiland en naar de Familie Bofkont van het Beloofde Varkensland in Amstelveen gebracht. Daar heeft hij zijn plek inmiddels gevonden. Thor heeft zelfs verkering met opeetvarken Grote Meid die is gered van de slager. Zo werd dit minivarken van een pechvogel ineens een bofkont.

Goed doel: Het Beloofde Varkensland

ThorStem jij op Thor?

Ga naar www.diervanhetjaar.nl en stem! Let op: je mag maar één keer stemmen. Als je dat doet, maak je automatisch kans op een jaarabonnement op Apenheul voor 2021.

Meer lezen over de Dier van het Jaar Verkiezing? Hier vind je al onze artikelen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Hij heeft veel mee gemaakt en we vinden het zielig dat zijn zusje dood is

Thor moet winnen omdat ik heel veel van varkens hou en natuurlijk ook veel van modder!!!!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.