zwaan otje dier van het jaar

Wordt zwaan Otje Dier van het Jaar 2019?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Ze hebben allemaal een bijzonder verhaal, maar welk dier wordt Kidsweek Dier van het Jaar 2019? Redacteur Nathalie vertelt waarom zwaan Otje de verkiezing moet winnen.

Het leven van zwaan Otje begon superzielig. Hij kwam als laatste van zijn nest uit het ei en moest van zijn vader meteen zwemmen. Dat lukte voor geen meter en dus verdronk hij bijna. Gelukkig zagen Arthur en Mariska het vanaf hun Amsterdamse woonboot gebeuren. Ze redde hem en leerden hem alles.

Zwemles

Toen ik Otje afgelopen voorjaar bezocht, heb ik veel gelachen. Het vrolijke zwaantje had dikke lol tijdens de zwemles die hij kreeg van zijn baasje Arthur. Als die op zijn rug ging zwemmen, deed Otje dat precies zo na. Het ging dus supergoed met hem en dat was fijn om te zien.

Vrijlaten

En inmiddels is Otje alweer een stapje verder. Hij heeft afscheid genomen van Arthur en Mariska en is verhuisd. In de Zwanenopvang van Hoek van Holland leert hij nu leven met andere zwanen. Als het goed is, is hij dan over een tijdje klaar om vrijgelaten te worden in de natuur. Een echt happy end dus.

Goed doel: Vogel- en egelopvang De Houtsnip in Hoek van Holland

Zwaan Otje Dier van het JaarStem jij op Otje?

Ga naar www.diervanhetjaar.nl en stem! Let op: je mag maar één keer stemmen. Als je dat doet, maak je automatisch kans op een fiets.

 

Kom naar de uitreiking!

Wil jij bij de bekendmaking van de winnaar zijn? Dat kan! Meld je hier aan voor het Dier van het Jaar Feest op woensdag 2 oktober in Omniversum in Den Haag. Voor maar 1 euro per persoon (normaal kost de entree € 9,75 voor kinderen en € 12,50 voor volwassenen). Op het grote koepelscherm zie je de film Superpower Dogs over het ware verhaal van zes dappere viervoeters die mensen helpen en mensenlevens redden. Natuurlijk krijg je ook een goodiebag en kun je op de foto met Scoop! Wees er snel bij, want vol = vol!

Meer lezen over de Dier van het Jaar Verkiezing? Hier vind je al onze artikelen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps